novosti


Rabe, 7. avgust 2019.

Obeležen početak izvođenja radova na deonici Rabe - državna granica sa Mađarskom

Na tromeđi između Mađarske, Rumunije i Srbije, danas je obeležen početak izvođenja radova na rehabilitaciji državnog puta II B reda broj 302 od mesta Rabe do državne granice sa Mađarskom, dužine 1.367 metara.

Događaju su prisustvovali Biljana Vuksanović, izvršni direktor JP "Putevi Srbije", Predrag Knežević, direktor JP "Zavod za urbanizam Vojvodine", Nandor Ujhelji, predsednik Skupštine opštine Novi Kneževac, kao i predstavnici vodećeg partnera na projektu iz Mađarske.Rehabilitacija puta izvodi se u okviru zajedničkog infrastrukturnog projekta Srbije i Mađarske – „Razvoj prelaznog puta u oblasti Kubekhaza – Rabe“, koji se finasira iz Interreg IPA fondova Evropske unije.

Projekat se realizuje kroz saradnju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, JP „Putevi Srbije“, JP „Zavod za urbanizam Vojvodine“ i mađarske Nacionalne agencije za infrastrukturu.

Završetkom radova stvoriće se uslovi za otvaranje novog graničnog prelaza koji će poboljšati mobilnost, kvalitet transporta, potpomoći privredne aktivnosti stanovništva i ekonomski osnažiti pogranična naselja na tromeđi Mađarske, Srbije i Rumunije.
  • kontakt informacije
  •   zavurbvo@gmail.com
  •               021/529-444
  • kontakt